به گزارش راسخون؛ مجلس السالوادور به‌صورت رسمی با اکثریت قاطع آرا، لایحه استفاده از بیت‌کوین به‌عنوان پول قانونی و ابزار مبادله رسمی را تصویب کرد.

این قانون ۹۰ روز پس از چاپ اعلان رسمی اجرایی خواهد شد. نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور در توییتی اعلام کرد که ۶۲ نماینده مجلس نسبت به تصویب این لایحه قانونی رأی مثبت داده‌اند.

با تصویب این لایحه، بعد از واحد پول ملی السالوادور و دلار آمریکا، بیت‌کوین سومین واحد پولی خواهد بود که در این‌ کشور استفاده خواهد شد. رئیس جمهور السالوادور تأکید کرد که پذیرش بیت‌کوین برای همه مشاغل اجباری خواهد بود و برای پذیرش ریسک این مبادلات، قصد دارد ۱۵۰ میلیون دلار را در صندوق تراست در بانک توسعه خود ذخیره کند و این صندوق بخشی از بیت‌کوین دریافتی را برای تأمین ذخیره دلاری آن خواهد فروخت. 

ابوکیله در این زمینه توضیح داد:

اگر بستنی‌فروشی نمی‌خواهد ریسک کند اما به موجب قانون مجبور است پرداخت‎‌های بیت‌کوینی بپذیرد، می‌تواند از دولت بخواهد بیت‌کوین او را به دلار تبدیل و به حساب او واریز کند. البته او می‌تواند این کار را در صرافی‌های دیگر انجام بدهد؛ اما دولت تبدیل رمز‌ارز او را بلافاصله انجام خواهد داد. 

ابوکیله روز پنجشنبه با صندوق بین‌المللی پول دیدار خواهد کرد. دولت السالوادور همچنین کیف پول رسمی بیت‌کوین را عرضه خواهد کرد؛ اما استفاده از آن اجباری نخواهد بود. علاوه بر این، این کشور شهروندان ناآشنا با بیت‌کوین را آموزش خواهد داد تا نحوه استفاده از این دارایی دیجیتال را بیاموزند.

ابوکیله  هنوز برنامه‌ای برای استخراج بیت‌کوین ندارد؛ اما از ایده ماینینگ بیت‌کوین از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر استقبال می‌کند.

لایحه بیت‌کوین السالوادور شامل فهرستی از پیشنهادهای جالب از جمله مالیات بر سود سرمایه صفر برای بیت‌کوین و قابلیت پرداخت مالیات با بیت‌کوین است و به موجب آن،‌ فعالان اقتصادی «باید» در ازای دریافت اجناس یا خدمات از هر کسی، پرداخت‌های بیت‌کوینی را بپذیرند.

جالب اینکه ابوکیله بعد از این اعلام، عکس پروفایل توییتر خود را به تصویری با چشم‌های لیزری آبی (بر خلاف چشم‌های لیزری قرمزرنگ در میم رمزرازی معروف) تغییر داد.
 

اقدام ابوکیله برای به رسمیت شناختن بیت‌کوین، اشتیاق بسیاری از سیاستمداران دیگر در سراسر آمریکای لاتین را برای استفاده از این رمزارز برانگیخته است.

بر اساس آمار، بیش از دو‌ میلیون شهروند السالوادور در خارج از کشور زندگی می‌کنند که اکثر آن‌ها سالانه بیش از چهار میلیارد دلار به این کشور پول می‌فرستند. استفاده از بیت‌کوین به‌عنوان پول قانونی می‌تواند این فرایند را به مراتب آسان‌تر کند.
 

آیا بیت‌کوین سبز می‌شود؟



حرکت السالوادور برای استخراج بیت‌کوین با استفاده از انرژی سبز در میان انتقادات به تاثیرات زیست‌محیطی رمزنگاری صورت گرفته است. طبق شاخص مصرف برق بیت‌کوین کمبریج، بزرگ‌ترین دارایی دیجیتال جهان نسبت به کشورهایی مانند سوئد و مالزی انرژی بیشتری مصرف می‌کند.

در میان نگرانی‌ها در مورد افزایش سریع استفاده از سوخت‌های فسیلی برای استخراج بیت کوین، ایلان ماسک، بنیان‌گذار تسلا، ماه گذشته خرید وسایل نقلیه با بیت‌کوین را متوقف کرد.

ماهیت بالای انرژی بیت‌کوین به دلیل پروتکل استفاده شده در فرآیند استخراج است. ارزهای رمزنگاری شده عمده مانند بیت‌کوین و اتریوم برای تایید معاملات در بلاکچین از اثبات کار (PoW) استفاده می‌کنند. در این فرایند از یک فرم پیشرفته ریاضیات استفاده شده  که فقط رایانه‌های قدرتمند می توانند آن را حل کنند  و در نتیجه موجب استفاده قابل‌توجهی از برق می‌شود.

این اقدام ماسک و تعطیلی عملیات استخراج بیت‌کوین توسط چین به دلیل نگرانی در مورد مصرف انرژی، بازار رمزنگاری را تحت تاثیر قرار داده است.

طی سه ماه گذشته، بیت کوین از نظر بازدهی از S&P ۵۰۰ و طلا عقب مانده است. علاوه بر این، این دارایی دیجیتال حدود ۴۴ درصد از بالاترین رقم ۶۴۸۰۴.۷۲ دلار در ۱۴ آوریل ۲۰۲۱ سقوط کرده است.


منبع:
1. ایسنا/آیا بیت‌کوین سبز می‌شود؟
2. ایمنا/بیت کوین پول رسمی السالوادور شد
3. زومیت/ بیت کوین به‌عنوان ارز رایج در السالوادور به رسمیت شناخته شد